دانش خانواده
پزشکی و سلامت🔞

آیا ترنس ها قدرت باروری دارند؟

دانش خانواده دانش خانواده

آیا ترنس ها قدرت باروری دارند؟

عوامل زیادی وجود دارد که بر قدرت باروری ترنس‌های تغییر جنسیت داده تاثیر می‌گذارد. از جمله این عوامل می‌توان به جنسیت آنان در زمان تولد، زمان و نحوه تغیر جنسیت با دارو یا عمل جراحی، جنسیت شریک جنسی، استفاده از تکنیک‌های نگه‌داری از اسپرم یا تخمک و غیره اشاره کرد. برای این منظور ضروری است که افراد قبل از تغییر جنسیت با یک فرد متخصص برای باروری در آینده مشورت نمایند. امکان شیردهی در هردو جنس وجود دارد چراکه سینه زن و مرد ساختار یکسانی دارد و تنها تغییراتی هورمونی منجر به شیردهی می‌گردد.

بسیاری از مردان و زنانی که تغییر جنسیت می ­دهند و در اصطلاح ترنس جندر هستند، به داشتن فرزند، به طور بیولوژیکی علاقه مند هستند. اینکه چقدر دشوار است یا آسان، به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال، نگه داشتن گامت ها برای کمک به تولید مثل برای افرادی که قبل از بلوغ تغییر جنسیت داده اند، بسیار مشکل است. از طرف دیگر، مردی که تغییر جنسیت یافته است و می ­خواهد فرزندی داشته باشد و شریک او یک همسوی جنسی (یا Cisgender) است، ممکن است قادر به حمل یک فرزند با راحتی نسبی باشد. در این مقاله از بخش جنسی دانش خانواده به بررسی بارداری ترنس جندر ها می پردازیم.
تولید مثل و ترنس جندر ها

تعداد شگفت انگیزی از افراد وجود دارند که از نیازهای اولیه دو انسان برای بچه دار شدن آگاه نیستند. با وضعیت کنونی تکنولوژی، حداقل به سه چیز برای به وجود آوردن یک نوزاد نیاز است:

  1. اسپرم
  2. یک تخمک
  3. یک رحم
ترنس
ترنس

به استثنا افراد خاصی که با اختلالات تمایز جنسیتی به دنیا می­آیند، اسپرم می­تواند از افرادی که در هنگام تولد مذکر هستند، بازیابی شود. در مقابل، تنها افرادی که به هنگام تولد زن هستند می­توانند تخمک تولید کنند یا رحم داشته باشند.

بنابراین برای به وجود آوردن یک کودک، به کمک های ژنتیکی حداقل یک فرد که هنگام تولد مونث بوده و فردی که به هنگام تولد مذکر بوده، نیاز است. همچنین وجود یک زن داوطلب با رحم فعال که بتواند آن نوزاد را برای مدت طولانی حمل کند، لازم است.

زوج ها برای به ایجاد نطفه، همیشه به هر چیزی که برای به وجود آوردن یک نوزاد مورد نیاز است، دسترسی ندارند. ممکن است آنها تنها یکی از دو ماده لازم یعنی اسپرم یا تخمک را داشته باشند. همچنین ممکن است لازم باشد تا به دنبال زنی برای حمل کودک خود باشند.
عوامل تاثیرگذار در تولید مثل ترنس جندر ها

عواملی که بر پیچیدگی توانایی افراد تغییر جنسیت یافته برای داشتن فرزند بیولوژیکی تاثیر می­گذارد، عبارتند از:

جنسیت آنها هنگام تولد
چه زمانی و چگونه از طریق دارو تغییر جنسیت داده اند.
چه زمانی و چطور از طریق عمل جراحی تغییر جنسیت داده اند.
آیا آنها از تکنیک های نگهداری باروری برای نگهداری گامت ها (اسپرم یا تخمک) استفاده کرده اند.
جنسیت شریکشان که ممکن است هم سوی جنسی نباشد.
دسترسی آن ها به پوشش بیمه برای تولید مثل و یا توانایی آن ها در پرداخت هزینه ها برای درمان باروری.
قوانین محلی در مورد تولید مثل، رحم جایگزین و دغدغه های مربوط به آن.

وضع حمل تغییر جنسیت یافته های مرد

بیشتر افراد تغییر جنسیت یافته مردی که هنگام تولد مونث بوده اند، با رحم و تخمدان به دنیا می­ آیند. این به این معنی است که آنها قادر به باردار شدن و تحمل یک دوره بارداری هستند. بارداری تغییر جنسیت یافته ها خیلی شایع نیست، اما ثابت شده است که هم برای برای والدین و هم کودک ایمن است.

به منظور حمل کودک به مدت طولانی، یک مرد باید طی دوره بارداری، مصرف هرگونه هورمون جنسی را متوقف کند و به جز عوامل خطرناک دیگر که برای هر کسی ممکن است وجود داشته باشد، دوران بارداری او می ­تواند بدون مشکل سپری شود.

اگر یک مرد تغییر جنسیت یافته یک شریک هم سوی جنسی زن (یعنی یک زن عادی – ترنس نیست) داشته باشد، هر کدام از آن ها می ­توانند به طور بالقوه کودک خود را حمل کنند. با این حال، این زوج به اسپرم اهدا شده نیاز دارند تا باردار شوند. اگر یک مرد تغییر جنسیت یافته یک شریک مذکر داشته باشد، ممکن است همه چیز ساده تر باشد. آن ها می­توانند به طور بالقوه یک کودک داشته باشند که از لحاظ بیولوژیکی هر دو امکان اسپرم و تخمک را داشته و حمل بچه بر عهده شریک تغییر جنسیت یافته مرد است.

برچسب ها

دانش خانواده

اهداف راه اندازی دانش خانواده 1-آموزش صحيح بر پايه اصول اخلاقي در مسير عرف و شرع 2-جلوگيري از انحرافات اخلاقي جوانان و ارزش نهادن به خانواده و امر ازدواج 3-آموزش صحيح زوجهاي جوان در زمينه کليه مسايل زناشوئي و روابط جنسي

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. سلام ممنون از توضیحاتتون
    سوالی که برای ما پیش اومده اینه که:
    هیچ راهی وجود نداره که خود شخصی که به مرد تغییر جنسیت داده(یعنی مونث به دنیا اومده بعد جراحی کرده)بدون اینکه اسپرم رو از خارج تهیه کنه، بدنش خودش اسپرم رو بسازه؟ مثلا اون هورمون هایی که مصرف میکنه اونا بتونن اسپرم رو به وجود بیارن؟(یعنی حتما اسپرم از خود شخص باشه نه کس دیگه)
    لطفا جواب بدید خیلی مهمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن