دانش خانواده
احکام شرعی🔞پزشکی و سلامت🔞روابط جنسی و زناشویی🔞

نزدیکی در زمان پریود | سوالات متداول در مورد نزدیکی دوران قاعدگی

دانش خانواده دانش خانواده
 نزدیکی در زمان پریود | سوالات متداول در مورد نزدیکی دوران قاعدگی
نزدیکی در زمان پریود | سوالات متداول در مورد نزدیکی دوران قاعدگی

پریود چیست و چرا ما پریود می‌شویم؟

به عبارتی ساده پریود به دورانی گفته می‌شود که بدن زن بافتی را آزاد کرده که دیگر به آن نیازی ندارد. این بافت تخریب شده از رحم (یعنی جایی که جنین در بدن زن ایجاد می‌شود) خارج می‌شود. در حدود هر یک ماه، و به طور معمول هر ۲۸ روز دیواره رحم زنان ضخیم‌تر شده و خود را آماده بارداری می‌کند تا در صورت بارور شدن بتواند سلول جنین را پرورش دهد. اگر تخمک آزاد شده از تخمدان زن، در لوله فالوپ او بارور نشده و به رحم نرسد دیگر نیازی به بافت ضخیم رحم نیز نمی‌باشد. در صورت بارور نشدن لایه ضخم رحم همراه با خونریزی از بدن فرد خارج می‌شود که به این روند را پریود یا روند ماهیانه قاعدگی می‌نامند. در نتیجه زمانی که دختری پریود می‌شود بدن او از شر مقدار کمی خون و برخی از بافت‌های غیر ضروری خلاص می‌شود. این فرآیند یک عمل کاملا طبیعی در زنان بوده و نشانه‌ای دوران بلوغ محسوب می‌شود.

امکان نزدیکی در دوران قاعدگی ممکن است یکی از مسائلی باشد که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده و این سوال را در ذهن افراد ایجاد کند که آیا می‌توان در این دوران رابطه جنسی برقرار نمود. عللی برای منع یا محدود کردن نزدیکی در زمان پریود بیان شده است که برخاسته از مذهب و یافته‌های پزشکی است. ولی به هرحال برخی از زوجین تمایل به برقراری رابطه جنسی در دوران قاعدگی دارند. در این مقاله درباره فواید و خطرات نزدیکی در زمان پریود، علل منع و احتمال بارداری در این دوران صحبت خواهیم کرد. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

نزدیکی در دوران قاعدگی

اهمیت رابطه جنسی در روابط زناشویی بر کسی پوشیده نیست. روابط جنسی از ارکان اساسی ازدواج می‌باشد و میل جنسی زن و شوهر به یکدیگر یکی از عوامل تداوم دهنده آن است. هنگام قاعدگی و خونریزی ماهانه زنان، معمولا رابطه جنسی متوقف می‌شود و پس از یک هفته دوباره از سر گرفته می‌شود.

طبق گزارشات کمبود میل جنسی در زنان در دوران قاعدگی شایع است. در نتیجه زنان مایل نیستند هیچ تماس جنسی داشته باشند. برخی دیگر عکس این را گزارش می‌دهند و می‌گویند میل جنسی‌شان در این دوران زیاد می‌شود. اما به هر حال اکثر زنان مایل نیستند در دوران قاعدگی رابطه جنسی برقرار کنند.

برای آشنایی بیشتر در زمینه بی میل جنسی در زنان کلیک کنید.

نزدیکی در زمان پریود می‌تواند نوعی از روابط جنسی پرخطر نیز محسوب شود. رابطه در دوران قاعدگی معمولا با حس مشمئز کننده و ناخوشایندی همراه است. اغلب زنان دوست ندارند همسرشان آن‌ها را در این حالت ببیند. علاوه بر این برقراری رابطه جنسی می‌تواند باعث کثیف شدن محیط اطراف شود. شاید دیدن این صحنه نه برای خود زن و نه مرد خوشایند نباشد و با اکراه همراه باشد.

دلایل منع نزدیکی در زمان پریود
دلایل منع نزدیکی در زمان پریود

علل منع نزدیکی در زمان پریود

علاوه بر میل فردی زن و مرد، ممانعت‌های دیگری به لحاظ مذهبی و پزشکی وجود دارد که رابطه جنسی در زمان قاعدگی را ممنوع، حرام و یا نامناسب نشان می‌دهد و مردم را از آن بر حذر می‌دارد. در ادامه قصد داریم به بررسی این علل بپردازیم.
علل مذهبی منع نزدیکی در دوران قاعدگی

در دین اسلام و بسیاری از ادیان دیگر برقراری تماس و رابطه جنسی در دوران قاعدگی ممنوع می‌باشد و افراد صراحتا از آن منع شده‌اند. در برخی از ادیان دیگر محدودیت‌های قائل شده برای هر گونه تماس زن و مرد بسیار بیشتر است و در برخی نیز کمتر می‌باشد. در دین اسلام صرفا رابطه جنسی ممنوع انگاشته شده است.
علل پزشکی

در دوران قاعدگی دهانه رحم باز می‌باشد و از طرف دیگر خون، محیط مناسبی برای پرورش و رشد عوامل بیماری‌زا ایجاد می‌کند و احتمال انتقال بیماری‌های مقاربتی و باکتریایی بیشتر می‌شود. بنابراین معمولا رابطه جنسی در این دوران توصیه نمی‌شود تا عوامل خطر کاهش یابد.

اَشکال ممکن نزدیکی در زمان پریود

اینکه یک زوج تمایل داشته باشند در این دوران رابطه جنسی برقرار کنند یا خیر به تصمیم خودشان بستگی دارد. در واقع توصیه‌های پزشکی و مذهبی می‌تواند در گرایش آن‌ها به تصمیم گیری در این مورد جهت بدهد ولی نهایتا خودشان هستند که چنین تصمیمی می‌گیرند. در واقع آن‌ها با صحبت در مورد نیازهایشان تصمیم می‌گیرند این دوران را بدون رابطه جنسی سپری کنند و یا یکی از شکل‌های رابطه را برقرار نمایند.

رابطه جنسی می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد. از معاشقه تا دخول واژن یا رابطه جنسی مقعدی و یا دهانی می‌توانیم شاهد تنوع رفتارهای جنسی باشیم. بسته به میل طرفین آن‌ها می‌توانند از طرق دیگری به ارگاسم برسند. مثلا مرد با تحریک ناحیه کلیتوریس زن و زن با رابطه جنسی دهانی مرد را ارضا کند.

برای شناخت بیشتر در زمینه سکس مقعدی کلیک کنید.

استفاده از تامپون هم می‌تواند کمک کننده باشد. برخی اوقات تمایل به استفاده از اسفنج‌های دریایی وجود دارد که در داخل واژن قرار داده می‌شود تا خون جذب آن بشود و خون و لکه‌های خونی از واژن خارج نشود تا فعالیت جنسی به راحتی به اتمام برسد. اهمیت ارضای نیاز در این دوران بسیار مهم است چون سرکوب نیازها و عدم ارضای جنسی گاهی اوقات باعث تنوع طلبی جنسی در افراد می‌شود.

سوالات متداول رایج در مورد عادت ماهیانه زنان یا پریود

آیا رابطه جنسی (نزدیکی) در دوران قاعدگی فوایدی هم دارد؟

برخی از فوایدی که بعد از نزدیکی در زمان پریود به وجود می‌آید، می‌تواند شامل کاهش درد قاعدگی بعد از رابطه جنسی به علت ترش هورمون‌ها و کوتاه شدن طول مدت رابطه جنسی باشد زیرا انقباض‌های عضلانی حین ارگاسم باعث می‌شود خون بیشتری سریع‌تر خارج شود و در نتیجه طول مدت قاعدگی کم بشود.

ایا احتمال بارداری در قاعدگی وجود دارد ؟

احتمال بارداری در دوران قاعدگی کاهش پیدا می‌کند ولی کاملا از بین نمی‌رود. یعنی هنوز هم احتمال اینکه باردار شوید وجود دارد. بیشترین احتمال بارداری زمان تخمک گذاری است. یعنی تقریبا دو هفته قبل از شروع قاعدگی معمولا در زنان احتمال بارداری بالا است. با این حال دوره‌های تخمک گذاری در زن متفاوت است. هرچه چرخه قاعدگی کوتاه تری داشته باشید احتمال بارداری در دوران قاعدگی بیشتر می‌شود. زوجین می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه روابط جنسی از مرکز مشاوره هنر زندگی مشاوره جنسی دریافت نمایند.

 

آیا قاعدگی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های مسری عفونی میشود؟

خون عاملی است که می تواند احتمال حضور، رشد و انتقال بیماری را دو چندان کند. بنابراین درصورتی که یکی از شرکای جنسی به به یک عامل عفونی، میکروبی یا ویروسی مثل سوزاک، سیفیلیس، کلامیدیا و عامل ایدز و ویروس تب خال مبتلا باشند؛ امکان انتقال این عامل به دیگری در زمان قاعدگی افزایش می‌یابد.
آيا مردم بطور معمول هنگام قاعدگی اقدام به رابطه جنسی می‌كنند؟

بررسی‌ها نشان داده است كه اقدام به رابطه جنسی حين قاعدگی چندان شايع نيست. احتمالاً پس زمينه‌های مذهبی، سنتی و فرهنگی مهم‌ترين عوامل چنين ممانعتی بوده‌اند.

حکم نزدیکی و رابطه مقعدی در دوران حیض و پریود چیست؟

آیت الله العظمی بهجت قدس سره

سوال: در زمان حیض، نزدیکی نمودن در مهبل حائض، چه صورت دارد؟
پاسخ: در زمان حیض نزدیکی نمودن در مهبل حائض با علم به آن حرام است، و درباره هر یک از مرد وزن، موجب فسق می شود علی المعروف، اگرچه معلوم نیست از گناهان کبیره باشد، بلی حلال شمردن آن، با علم به حرمت آن موجب کفر است.

آیا هنگام پریود بودن ، حمام یا دوش گرفتن مناسب است؟

بله! بسیار مهم بوده که در طول دوره چند روزه ماهیانه خود، تمیز و پاکیزه باشید. دوش گرفتن یکی از راه‌های ساده برای پاکیزه ماندن و تمیز بودن می‌باشد. راه‌های دیگر نیز برای این کار وجود دارد و آن استفاده از نواربهداشتی‌های معطر بوده که حس تازگی و اعتماد به نفس شما را در این ایام بالا می‌برند.

آیا وقتی پریود می‌شوم نمی‌توانم برخی کارها را انجام دهم؟

پریود بودن شما لازم نیست شما را از انجام کاری منع کند. شما همچنان می‌توانید به مدرسه بروید، در خانه کمک کنید، دوستان خود را ببینید، ورزش کنید و تمام کارهایی را که معمولاً انجام می‌دهید انجام دهید. منتها توصیه می‌شود به انواع نوارهای بهداشتی موجود در بازار توجه کرده و آنچه که مورد نیاز شما می‌باشد را انتخاب کنید تا نتیجه بهتری از آن بگیرید.

آیا کسی متوجه پریود بودن من می‌شود؟

خیر. مگر اینکه به آنها بگویید! اگر آنها از شما سؤال کنند، پاسخ دادن یا ندادن به سوالشان کاملاً بر عهده شما خواهد بود.

در طی دوره خود چقدر خون از دست می دهم؟

بیشتر دختران در طول دوره خود (اکثراً در چند روز اول) حدود یک چهارم فنجان مایع قاعدگی را از دست می‌دهند. اگرچه نگران نباشید چرا که بدن شما این آن را جایگزین خواهد کرد.
در چه زمانی این عادت ماهیانه به طور کامل از بین می‌رود؟

بانوان این عادت را تا دوران یائسگی خود به همراه خواهند داشت. یعنی تا زمانی که توانایی بچه دار شدن را از دست بدهند. یائسگی در بیشتر خانم‌ها، معمولاً در اواخر دهه ۵۰ زندگیشان رخ می‌دهد. اما یائسگی می‌تواند زودتر یا دیرتر اتفاق بیفتد. برخی از خانم‌ها ممکن است قاعدگی را تا ۳۵ سالگی متوقف کنند و برای برخی دیگر ممکن است تا اواخر دهه ۵۰ متوقف نشود.

برچسب ها

دانش خانواده

اهداف راه اندازی دانش خانواده 1-آموزش صحيح بر پايه اصول اخلاقي در مسير عرف و شرع 2-جلوگيري از انحرافات اخلاقي جوانان و ارزش نهادن به خانواده و امر ازدواج 3-آموزش صحيح زوجهاي جوان در زمينه کليه مسايل زناشوئي و روابط جنسي

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن